Nieuws

Nieuws

Bescherming persoonlijke gegevens

De AVG – Algemene Verordening Gegevens – zal per 25 mei 2018 van kracht worden. Deze wet zal de huidige wet bescherming persoonsgegevens vervangen. Alle EU landen moeten vanaf deze datum de regels van de AVG volgen, zodat er een uniform karakter zal zijn. 

Waarom de invoering van de AVG? De bescherming van persoonsgegevens is natuurlijk erg belangrijk. Niemand wil dat zijn of haar persoonlijke gegevens zomaar op straat komt te liggen en dat andere personen het zonder toestemming in handen krijgen. Hiervoor zijn er (strengere) regels opgesteld zodat je niet zomaar meer persoonlijke gegevens mag opslaan, hiervoor heb je een grondslag nodig. 

In totaal zijn er zes grondslagen, indien één daarvan van toepassing is voldoet de organisatie aan de AVG. De relevante grondslagen voor Make a Match zijn:
- Toestemming van de gebruiker;
- Overeenkomst;
- Gerechtvaardig belang.

Wij hebben een gerechtvaardig belang , wij moeten bedrijfsactiviteiten verrichten en hebben daar tenslotte toch echt je cv voor nodig. Daarnaast hebben we jouw persoonlijke gegevens nodig zodra jij aan de slag gaat bij een opdrachtgever om je contract op te kunnen stellen. Om misverstanden te voorkomen gaan we bij iedere nieuwe kandidaat toestemming vragen om jouw persoonlijke gegevens te gebruiken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er geen grijze gebieden ontstaan en dat wij van elkaar weten wat we kunnen verwachten.

Hoe ziet het er in de praktijk uit? Iedere kandidaat die ingeschreven zal worden vragen wij om toestemming of wij gebruik mogen maken van zijn of haar persoonlijke gegevens. Daarnaast zullen wij duidelijk aangeven in welke situaties wij gegevens gebruiken en met wie wij deze delen. Indien de kandidaat daar toestemming voor geeft kunnen we de kandidaat inschrijven.  En inschrijven is natuurlijk een persoonlijk gesprek, waarbij we naar de mogelijkheden gaan kijken voor een nieuwe baan.
Ook de kandidaten die op dit moment ingeschreven staan krijgen binnenkort een mail met deze uitleg en het verzoek om akkoord te gaan.

Heb je nog aanvullende vragen, schroom niet om contact op te nemen.