Nieuws

Nieuws

Discrimineren? Wij niet!

De discussies waren er al veelvuldig maar opnieuw zijn de discussies losgebarsten… Radar heeft onlangs onderzoek gedaan naar de discriminatie bij uitzendbureaus. Ze hebben zich voorgedaan als organisatie die op zoek waren naar tijdelijke callcenter medewerkers. Door slechte ervaringen wilde ze geen Marokkaanse, Turkse en Surinaamse collega’s aannemen.

Radar heeft 78 bureaus gebeld; 47% van deze bureaus ging de fout in, deze bureaus wilde wel rekening houden met de nationaliteit tijdens de selectie. 36% van de benaderde bureaus gaven aan hier geen rekening mee te willen houden, 14% legde de verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever zelf neer en 3% nam geen beslissing.

Eerlijk? Eigenlijk schrik ik helemaal niet van de uitslag dat bijna 37 van de 78 bureaus hun selectie volledig aanpassen op de wensen van de klant. In alle jaren die ik werkzaam ben in de arbeidsbemiddeling werd je overal met discriminatie geconfronteerd, niet alleen door bureaus maar ook door werkgevers. En dan niet alleen op basis van nationaliteit, maar op basis van leeftijd, geaardheid en religie.

Gelukkig doet Make a Match niet mee aan discriminatie! Wij kijken naar het talent van iemand en die zit niet in iemands leeftijd, geaardheid of nationaliteit. Vraagt onze opdrachtgever dat wel dan gaan we met ze in gesprek om het bespreekbaar te maken. Staan ze niet open voor onze opvatting dan verwijzen wij ze graag door naar 1 van die 37 bureaus die er wil in mee willen gaan.

 

discriminatie