Nieuws

Nieuws

De AVG – Algemene Verordening Gegevens – zal per 25 mei 2018 van kracht worden. Deze wet zal de huidige wet bescherming persoonsgegevens vervangen. Alle EU landen moeten vanaf deze datum de regels van de AVG volgen, zodat er een uniform karakter zal zijn. 

Waarom de invoering van de AVG? De bescherming van persoonsgegevens is natuurlijk erg belangrijk. Niemand wil dat zijn of haar persoonlijke gegevens zomaar op straat komt te liggen en dat andere personen het zonder toestemming in handen krijgen. Hiervoor zijn er (strengere) regels opgesteld zodat je niet zomaar meer persoonlijke gegevens mag opslaan, hiervoor heb je een grondslag nodig. 

In totaal zijn er zes grondslagen, indien één daarvan van toepassing is voldoet de organisatie aan de AVG. De relevante grondslagen voor Make a Match zijn:
- Toestemming van de gebruiker;
- Overeenkomst;
- Gerechtvaardig belang.

Wij hebben een gerechtvaardig belang , wij moeten bedrijfsactiviteiten verrichten en hebben daar tenslotte toch echt je cv voor nodig. Daarnaast hebben we jouw persoonlijke gegevens nodig zodra jij aan de slag gaat bij een opdrachtgever om je contract op te kunnen stellen. Om misverstanden te voorkomen gaan we bij iedere nieuwe kandidaat toestemming vragen om jouw persoonlijke gegevens te gebruiken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er geen grijze gebieden ontstaan en dat wij van elkaar weten wat we kunnen verwachten.

Hoe ziet het er in de praktijk uit? Iedere kandidaat die ingeschreven zal worden vragen wij om toestemming of wij gebruik mogen maken van zijn of haar persoonlijke gegevens. Daarnaast zullen wij duidelijk aangeven in welke situaties wij gegevens gebruiken en met wie wij deze delen. Indien de kandidaat daar toestemming voor geeft kunnen we de kandidaat inschrijven.  En inschrijven is natuurlijk een persoonlijk gesprek, waarbij we naar de mogelijkheden gaan kijken voor een nieuwe baan.
Ook de kandidaten die op dit moment ingeschreven staan krijgen binnenkort een mail met deze uitleg en het verzoek om akkoord te gaan.

Heb je nog aanvullende vragen, schroom niet om contact op te nemen.

 

 

 

De discussies waren er al veelvuldig maar opnieuw zijn de discussies losgebarsten… Radar heeft onlangs onderzoek gedaan naar de discriminatie bij uitzendbureaus. Ze hebben zich voorgedaan als organisatie die op zoek waren naar tijdelijke callcenter medewerkers. Door slechte ervaringen wilde ze geen Marokkaanse, Turkse en Surinaamse collega’s aannemen.

Radar heeft 78 bureaus gebeld; 47% van deze bureaus ging de fout in, deze bureaus wilde wel rekening houden met de nationaliteit tijdens de selectie. 36% van de benaderde bureaus gaven aan hier geen rekening mee te willen houden, 14% legde de verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever zelf neer en 3% nam geen beslissing.

Eerlijk? Eigenlijk schrik ik helemaal niet van de uitslag dat bijna 37 van de 78 bureaus hun selectie volledig aanpassen op de wensen van de klant. In alle jaren die ik werkzaam ben in de arbeidsbemiddeling werd je overal met discriminatie geconfronteerd, niet alleen door bureaus maar ook door werkgevers. En dan niet alleen op basis van nationaliteit, maar op basis van leeftijd, geaardheid en religie.

Gelukkig doet Make a Match niet mee aan discriminatie! Wij kijken naar het talent van iemand en die zit niet in iemands leeftijd, geaardheid of nationaliteit. Vraagt onze opdrachtgever dat wel dan gaan we met ze in gesprek om het bespreekbaar te maken. Staan ze niet open voor onze opvatting dan verwijzen wij ze graag door naar 1 van die 37 bureaus die er wil in mee willen gaan.

 

discriminatie

Vandaag een ontzettend lief cadeautje gekregen van een kandidaat die ik op dit moment aan het begeleiden ben naar een nieuwe uitdaging. We hebben samen al vele mooie gesprekken gevoerd over haar ambities, talenten en doelen, maar ook heb ik haar actief bijgestaan bij de aanpassingen in haar cv, profiel en motivatiebrief.

In mijn werk wil ik ook graag de puurheid van mensen leren kennen en daardoor voer ik ook vaak echt persoonlijke gesprekken met kandidaten. Van mijn kandidaten kan ik niet verwachten dat alleen zij het achterste van hun tong laten zien, daarom ben ik ook altijd open over mijn eigen achtergrond en leven. Met Annemarie heb ik vele persoonlijke gesprekken gevoerd, de plotselinge dood van mijn vader in december 2016 is daarin veelvuldig naar voren gekomen.

Een cadeautje als dit betekent dan ook heel veel voor mij…
Blij dat ik mijn visie op recruitment dan ook op een hele persoonlijke manier kan en mag uitdragen.

Cadeautje

 

Word jij later 'medisch robotbestuurder'? Of klinkt 'weer controller' jou meer als muziek in de oren? Dit zijn de nieuwe beroepen van de toekomst!

Zoals het artikel al zegt: af en toe duiken er van die lijstjes op met leuke rijtjes. Dit lijstje met mogelijke beroepen van de toekomst mag volgens ons niet ontbreken. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd of jouw ultieme droombaan hier tussen staat. Of misschien heb jij wel een heel ander idee over de banen van de toekomst. Wij zijn reuze benieuwd wat jouw toekomstige droombaan is en dan hoef je echt niet te wachten tot 2050. Laat je het ons weten?

Banen van de toekomst

Subcategorieën